Министарство одбране Републике Србије
 
30.07.2022.

Министар Стефановић честитао војним спортистима освојене медаље



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су данас освојили четири медаље на Трејл трци “Копаоник 2022”. Златне медаље освојили су водник Ђуро Борбељ и капетан Никола Милосављевић, поручнику Милици Марковић припала је сребрна медаља, док се млађи водник Иван Длачић окитио бронзаном медаљом.
"Још један у низу сјајних дана - наши шампиони настављају са невероватним спортским успесима! На данашњој, седмој Трејл трци “Копаоник 2022”, златне медаље су освојили водник Ђуро Борбељ и капетан Никола Милосављевић, поручнику Милици Марковић припала је сребрна медаља, док се млађи водник Иван Длачић окитио бронзаном медаљом. Свака част! Заслужено сте данас понели најсјајнија одличја!", написао је министар Стефановић на свом Фејсбук профилу.
На тркама у дужини од 7 и 15 километара учествовало је преко 600 такмичара.
 
У главној трци на 15 километара најбољи наступ имао је водник Ђуро Борбељ који је освојио шампионску титулу резултатом 1 сат 9 минута и 20 секунди и на тај начин одбранио титулу прошлогодишњег победника.
У трци на 7 километара златну и бронзану медаљу освојили су капетан Никола Милосављевић резултатом 35 минута и 32 секунде и млађи водник Иван Длачић резултатом 37 минута и 19 секунди.
 
У женској конкуренцији поручник Милица Марковић освојила је вицешампионску титулу резултатом 51 минут и 49 секунди.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА