Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.07.2022.

Ministar Stefanović čestitao vojnim sportistima osvojene medalje



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su danas osvojili četiri medalje na Trejl trci “Kopaonik 2022”. Zlatne medalje osvojili su vodnik Đuro Borbelj i kapetan Nikola Milosavljević, poručniku Milici Marković pripala je srebrna medalja, dok se mlađi vodnik Ivan Dlačić okitio bronzanom medaljom.
"Još jedan u nizu sjajnih dana - naši šampioni nastavljaju sa neverovatnim sportskim uspesima! Na današnjoj, sedmoj Trejl trci “Kopaonik 2022”, zlatne medalje su osvojili vodnik Đuro Borbelj i kapetan Nikola Milosavljević, poručniku Milici Marković pripala je srebrna medalja, dok se mlađi vodnik Ivan Dlačić okitio bronzanom medaljom. Svaka čast! Zasluženo ste danas poneli najsjajnija odličja!", napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk profilu.
Na trkama u dužini od 7 i 15 kilometara učestvovalo je preko 600 takmičara.
 
U glavnoj trci na 15 kilometara najbolji nastup imao je vodnik Đuro Borbelj koji je osvojio šampionsku titulu rezultatom 1 sat 9 minuta i 20 sekundi i na taj način odbranio titulu prošlogodišnjeg pobednika.
U trci na 7 kilometara zlatnu i bronzanu medalju osvojili su kapetan Nikola Milosavljević rezultatom 35 minuta i 32 sekunde i mlađi vodnik Ivan Dlačić rezultatom 37 minuta i 19 sekundi.
 
U ženskoj konkurenciji poručnik Milica Marković osvojila je vicešampionsku titulu rezultatom 51 minut i 49 sekundi.
 
photoFOTOGALERIJA