Министарство одбране Републике Србије
 
18.07.2022.

Четрнаесто заседање Мешовитог војног комитета Србија-Египат



Четрнаесто заседање српско-египатског Мешовитог војног комитета за сарадњу у области одбране започело је данас у Београду.
 
Делегацију Министарства одбране предводи помоћник министра одбране за материјалне ресурсе и копредседник српског дела Мешовитог војног комитета др Ненад Милорадовић, док је на челу египатске делегације штабни генерал-мајор Мохамед Јусеф Мохамед Асаф, заменик начелника Оперативне управе.
 
Церемонији отварања заседања присуствовао је и амбасадор Египта у Београду Басел Салах Мустафа Ахмед.


 
Оценивши досадашњу сарадњу као веома успешну, на отварању заседања обе стране су се сагласиле у намери да наставе и интензивирају војноекономску, војно-војну и војно-медицинску сарадњу.
 
На заседању комитета анализираће се реализација заједничких активности у 2021. и 2022. години и усагласити и потписати План активности билатералне војне сарадње у 2023. години.
 
У оквиру овонедељне посете Србији, делегација Египта реализоваће више састанака са представницима Министарства одбране и Војске Србије, посету Војнотехничком институту, ЈП „Југоимпорт СДПР” и његовим зависним предузећима, као и посете привредним друштвима из Групације ОИС који производе сложене борбене системе и муницију.
 
Наредно заседање Мешовитог војног комитета биће одржано у Египту следеће године.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА