Министарство одбране Републике Србије
 
08.07.2022.

Састанак министра Стефановића и министарке Атанасковић са представницима oдбрамбене индустрије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и министарка привреде Анђелка Атанасковић састали су се данас са руководством фабрика одбрамбене индустрије и представницима Самосталних синдиката металаца Србије. Министар Стефановић поручио је да настављамо интензивно да радимо на развоју наше војне индустрије и да је у данашње време све важније да Србија не мора да се ослања на друге, већ да може сама да осмисли и произведе наоружање и опрему за своју војску.

Он је подсетио да је у претходном периоду одржано више сличних  састанака чија су тема били производња, изазови и потешкоће са којима се фабрике сусрећу у пословању, као и развојни пројекти. 

„Срећом више не разговарамо само о проблемима које оптерећују нашу одбрамбену индустрију, већ и о развојним шансама и оном што може да се уради, а да донесе резултате. Држава инсистира на инвестицијама којима ћемо подићи капацитете и модернизовати погоне, јер желимо да осигурамо да ће наше фабрике бити у стању да произведу све оно што наши војни институти осмисле за опремање наших јединица“, рекао је министар Стефановић, додајући да би то допринело и бољем пословању самих фабрика.   

Министарка Атанасковић оценила је, такође, да је данашњи састанак веома конструктиван и да ће набавка енергената бити најозбиљнији изазов за пословање фабрика одбрамбене индустрије у наредном периоду.

На састанку су директори фабрика „Прва искра-наменска производња“, „ППТ-наменска“, „Милан Благојевић – наменска“, „Застава оружје“, „Крушик“,  „Слобода“ и „Први партизан“, као и представници синдиката изнели своје предлоге за унапређење стања и пословања. Председник Самосталног синдиката металаца Србије Зоран Марковић, такође, подвукао је значај квалитетне комуникације представника синдиката и пословодства фабрика за добро пословање. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.07.2022
mp4 (138,04 MB)
Састанак