Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.07.2022.

Sastanak ministra Stefanovića i ministarke Atanasković sa predstavnicima odbrambene industrijePotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i ministarka privrede Anđelka Atanasković sastali su se danas sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca Srbije. Ministar Stefanović poručio je da nastavljamo intenzivno da radimo na razvoju naše vojne industrije i da je u današnje vreme sve važnije da Srbija ne mora da se oslanja na druge, već da može sama da osmisli i proizvede naoružanje i opremu za svoju vojsku.

On je podsetio da je u prethodnom periodu održano više sličnih  sastanaka čija su tema bili proizvodnja, izazovi i poteškoće sa kojima se fabrike susreću u poslovanju, kao i razvojni projekti. 

„Srećom više ne razgovaramo samo o problemima koje opterećuju našu odbrambenu industriju, već i o razvojnim šansama i onom što može da se uradi, a da donese rezultate. Država insistira na investicijama kojima ćemo podići kapacitete i modernizovati pogone, jer želimo da osiguramo da će naše fabrike biti u stanju da proizvedu sve ono što naši vojni instituti osmisle za opremanje naših jedinica“, rekao je ministar Stefanović, dodajući da bi to doprinelo i boljem poslovanju samih fabrika.   

Ministarka Atanasković ocenila je, takođe, da je današnji sastanak veoma konstruktivan i da će nabavka energenata biti najozbiljniji izazov za poslovanje fabrika odbrambene industrije u narednom periodu.

Na sastanku su direktori fabrika „Prva iskra-namenska proizvodnja“, „PPT-namenska“, „Milan Blagojević – namenska“, „Zastava oružje“, „Krušik“,  „Sloboda“ i „Prvi partizan“, kao i predstavnici sindikata izneli svoje predloge za unapređenje stanja i poslovanja. Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković, takođe, podvukao je značaj kvalitetne komunikacije predstavnika sindikata i poslovodstva fabrika za dobro poslovanje. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.07.2022
mp4 (138,04 MB)
Sastanak