Министарство одбране Републике Србије
 
04.07.2022.

Распоред официра по завршетку Генералштабног усавршавања



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас са официрима који су по завршетку Генералштабног усавршавања распоређени на дужности у Војсци Србије.

Генерал Мојсиловић је официре, полазнике 65. класе највишег војностручног усавршавања у систему  одбране, информисао о кључним задацима које Војска Србије реализује у овом периоду, оцењујући да ће они на новим одговорним дужностима дати значајан допринос јачању оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Начелник Генералштаба је истакао да од официра који су завршили Генералштабно усавршавање очекује да у свакодневном раду примењују знања стечена у Школи националне одбране, да покажу лидерске способности и креативност у реализацији задатака и односом према задацима и обавезама дају пример млађим старешинама.

Генералштабно усавршавање Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ представља трећи ниво посебних програма усавршавања официра на Универзитету одбране, а реализује се ради оспособљања официра за највише дужности у Министарству одбране и Војсци Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА