Министарство одбране Републике Србије
 
30.06.2022.

Завршетак усавршавања 11. класе ВСБО



Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране данас су церемонијом уручења значки и уверења у амфитеатру Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ званично завршили највиши облик усавршавања у систему одбране Републике Србије.

Шест полазника из Министарства одбране и Војске Србије, једанаесторо полазника из органа државе управе и служби Владе Србије, и три полазника из Босне и Херцеговине у Дому Народне Скупштине сутра ће, на церемонији, добити реплике српских средњевекових мачева.

Усавршавање је почело 31. јануара и обухватило је низ предавања реномираних стручњака из области одбране и безбедности, државних руководилаца те домаћих и страних дипломата, као и пет студијских путовања у земљи и иностранству.

Уверења о завршеном усавршавању уручио је пуковник Мићо Сувајац, начелник Школе националне одбране, док је значке ВСБО полазницима предао пуковник Бранко Мишић, начелник Високих студија безбедности и одбране.

У име полазника на свечаности се обратио Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који је рекао да завршетак ВСБО не подразумева само част и привилегију, него и њихову обавезу да наставе са преданим радом у интересу наше земље.
photoФОТОГАЛЕРИЈА