Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.06.2022.

Završetak usavršavanja 11. klase VSBO



Polaznici 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane danas su ceremonijom uručenja znački i uverenja u amfiteatru Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ zvanično završili najviši oblik usavršavanja u sistemu odbrane Republike Srbije.

Šest polaznika iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedanaestoro polaznika iz organa države uprave i službi Vlade Srbije, i tri polaznika iz Bosne i Hercegovine u Domu Narodne Skupštine sutra će, na ceremoniji, dobiti replike srpskih srednjevekovih mačeva.

Usavršavanje je počelo 31. januara i obuhvatilo je niz predavanja renomiranih stručnjaka iz oblasti odbrane i bezbednosti, državnih rukovodilaca te domaćih i stranih diplomata, kao i pet studijskih putovanja u zemlji i inostranstvu.

Uverenja o završenom usavršavanju uručio je pukovnik Mićo Suvajac, načelnik Škole nacionalne odbrane, dok je značke VSBO polaznicima predao pukovnik Branko Mišić, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane.

U ime polaznika na svečanosti se obratio Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je rekao da završetak VSBO ne podrazumeva samo čast i privilegiju, nego i njihovu obavezu da nastave sa predanim radom u interesu naše zemlje.
photoFOTOGALERIJA