Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2022.

22. Видовдански скуп ветерана у Гучи



Припадници Сектора за људске ресурсе из састава Управе за традицију, стандард и ветеране присуствовали су 22. Видовданском скупу ветерана које традиционално организује Удружење ветерана 63. падобранске бригаде. Ове године Видовдански скуп ветерана одржан је 25. јуна у Гучи, под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општине Лучани.

Након дефилеа са заставама, уприличен је свечани и културно уметнички програм, обраћање организатора скупа и додела признања. Дружење се наставило кроз обилазак „Музеја трубе“, након чега су реализовани демо скокови. Након свечаног ручка и одмора, организовано је такмичење „Хајдучки вишебој“ и додела признања победницима.

Осим падобранаца из Србије, Републике Српске и Црне Горе, ове године манифестацији су присуствовали и гости из Грчке са којим Удружење ветерана 63. падобранске бригаде остварује сарадњу. Гости манифестације били су и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локалне самоуправе, Српске православне цркве, као и представници братских удружења и удружења са којима Удружење ветерана 63. падобранске бригаде сарађује.