Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2022.

22. Vidovdanski skup veterana u Guči



Pripadnici Sektora za ljudske resurse iz sastava Uprave za tradiciju, standard i veterane prisustvovali su 22. Vidovdanskom skupu veterana koje tradicionalno organizuje Udruženje veterana 63. padobranske brigade. Ove godine Vidovdanski skup veterana održan je 25. juna u Guči, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i opštine Lučani.

Nakon defilea sa zastavama, upriličen je svečani i kulturno umetnički program, obraćanje organizatora skupa i dodela priznanja. Druženje se nastavilo kroz obilazak „Muzeja trube“, nakon čega su realizovani demo skokovi. Nakon svečanog ručka i odmora, organizovano je takmičenje „Hajdučki višeboj“ i dodela priznanja pobednicima.

Osim padobranaca iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, ove godine manifestaciji su prisustvovali i gosti iz Grčke sa kojim Udruženje veterana 63. padobranske brigade ostvaruje saradnju. Gosti manifestacije bili su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, kao i predstavnici bratskih udruženja i udruženja sa kojima Udruženje veterana 63. padobranske brigade sarađuje.