Министарство одбране Републике Србије
 
21.06.2022.

Летачка обука на хеликоптерима Ми-35 и гамаНа војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима и у широј околини Краљева у току је редовна летачка обука припадника хеликоптерских јединица 98. ваздухопловне бригаде.
Реч је о тренажној обуци на хеликоптерима Ми-35 и „гама“, која се реализује ради одржавања и подизања нивоа оспособљености пилота за извршавање летачких задатака и борбену употребу хеликоптера у свим условима.
У складу са програмом обучавања, пилоти током тренажних летова на малим висинама увежбавају реализацију патролних и извиђачких задатака, као и слетање и полетање на необезбеђеном терену. Потом следе сложенији садржаји летачке и борбене обуке који обухватају и бојева гађања по циљевима на земљи, када се у пракси проверава оспособљеност летачког састава за пружање ватрене подршке јединицама Копнене војске.
Борбени хеликоптери Ми-35 и „гама“ у својој основној намени употребљавају се за извођење борбених дејстава по циљевима на земљи у оквиру ваздухопловне ватрене подршке снагама у току извођења операција Војске Србије.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА