Министарство одбране Републике Србије
 
13.06.2022.

Пријем у Министарству одбране поводом обележавања годишњице Битке на Кошарама



Уочи обележавања 23. годишњице Битке на Кошарама државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић примио је представнике удружења која баштине традиције јединица које су учествовале у овој бици 1999. године бранећи границе наше земље, а која представља симбол супротстављања агресији и оружаној побуни.

Удружења окупљају ветеране и породице погинулих бораца и негују традиције херојских јединица, чувају сећање на учеснике Битке на Кошарама, а посебно на погинуле припаднике јединица који су бранили границе наше земље на легендарној караули и активно делују у области остваривања права бораца, инвалида и породица палих хероја.

Пријему су присуствовали представници Удружења ветерана херојске 125. моторизоване бригаде, Удружења херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“, Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, Удружења „Пријатељи 72. специјалне бригаде“ и Удружења ветерана 53. граничног батаљона. Државни секретар Живковић је представницима удружења пренео изразе подршке министра одбране др Небојше Стефановића, одао признање поводом обележавања годишњице и захвалио се на доприносу удружења, али и појединцима који учествују у чувању и развијању тековина овог историјског догађаја од важности за народ и војску.

На пријему су евоциране успомене на ову, али и све друге битке и пострадале припаднике Војске Југославије током агресије на нашу земљу. Током пријема се разговарало и о проблемима бораца и борачких односно ветеранских удружења и подршци Министарства одбране у превазилажењу истих.
photoФОТОГАЛЕРИЈА