Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.06.2022.

Prijem u Ministarstvu odbrane povodom obeležavanja godišnjice Bitke na Košarama



Uoči obeležavanja 23. godišnjice Bitke na Košarama državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković primio je predstavnike udruženja koja baštine tradicije jedinica koje su učestvovale u ovoj bici 1999. godine braneći granice naše zemlje, a koja predstavlja simbol suprotstavljanja agresiji i oružanoj pobuni.

Udruženja okupljaju veterane i porodice poginulih boraca i neguju tradicije herojskih jedinica, čuvaju sećanje na učesnike Bitke na Košarama, a posebno na poginule pripadnike jedinica koji su branili granice naše zemlje na legendarnoj karauli i aktivno deluju u oblasti ostvarivanja prava boraca, invalida i porodica palih heroja.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Udruženja veterana herojske 125. motorizovane brigade, Udruženja herojske 549. motorizovane brigade „Car Dušan Silni“, Udruženja veterana 63. padobranske brigade, Udruženja „Prijatelji 72. specijalne brigade“ i Udruženja veterana 53. graničnog bataljona. Državni sekretar Živković je predstavnicima udruženja preneo izraze podrške ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića, odao priznanje povodom obeležavanja godišnjice i zahvalio se na doprinosu udruženja, ali i pojedincima koji učestvuju u čuvanju i razvijanju tekovina ovog istorijskog događaja od važnosti za narod i vojsku.

Na prijemu su evocirane uspomene na ovu, ali i sve druge bitke i postradale pripadnike Vojske Jugoslavije tokom agresije na našu zemlju. Tokom prijema se razgovaralo i o problemima boraca i boračkih odnosno veteranskih udruženja i podršci Ministarstva odbrane u prevazilaženju istih.
photoFOTOGALERIJA