Министарство одбране Републике Србије
 
09.06.2022.

Обележен Дан Центра војномедицинских установа „Београд“



Свечаност поводом Дана Центра војномедицинских установа „Београд“ и 30 година рада одржана је данас у Војномедицинском центру Славија. 
 
Ова установа формирана је 9. јуна 1992. године и намењена је примарној и секундарној здравственој заштити војних осигураника и чланова њихових породица.


 
Државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић, честитајући празник похвалио је рад и труд медицинских радника, који померају своје професионалне границе пружајући сигурност свим пацијентима.
 
- На прагу четврте деценије од свог оснивања, Центар војномедицинских установа и даље живи императив, а то је да на веома великој територији, не само нашег града већ и земље, поред здравственог збрињавања и осигурања, пружа и превентивну медицинску заштиту. Највећи интерес је одржати ниво задовољних пацијената и надмашити постигнуте резултате - рекао је државни секретар Живановић. 


 
Поводом празника, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Радивоје Анђелковић, за значајне резултате постигнуте у раду, уручио је похвале и захвалнице припадницима Центра војномедицинских установа „Београд“.
 
Заменик начелника Центра војномедицинских установа „Београд“ потпуковник др Предраг Радоњић, честитао је запосленима 30 година рада те установе и указао на значај великог тима који је увек на висини задатка. 
 
- Кажу да је здравом човеку сваки дан празник. Част ми је да вам у име Центра војномедицинских установа пожелим добродошлицу на наш дан, наших 30 година. Чини ми се да је прошло као трен од када су многи од нас крочили овде и степеницама успеха отпочели стварање својих каријера и животних успеха -  рекао је потпуковник др Радоњић  истичући да је веома поносан на одличну атмосферу, тимски рад и висок степен друштвене и професионалне одговорности. 


 
Центар војномедицинских установа осим здравственог збрињавања и осигурања, пружа и превентивну медицинску заштиту, при чему зона одговорности покрива две трећине територије Републике Србије. У Центру се обављају и све врсте прегледа и специјалистичке оцене способности војних обвезника и кандидата за пријем у Војску Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.06.2022
mp4 (102,81 MB)
Свечаност