Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.06.2022.

Obeležen Dan Centra vojnomedicinskih ustanova „Beograd“



Svečanost povodom Dana Centra vojnomedicinskih ustanova „Beograd“ i 30 godina rada održana je danas u Vojnomedicinskom centru Slavija. 
 
Ova ustanova formirana je 9. juna 1992. godine i namenjena je primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti vojnih osiguranika i članova njihovih porodica.


 
Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović, čestitajući praznik pohvalio je rad i trud medicinskih radnika, koji pomeraju svoje profesionalne granice pružajući sigurnost svim pacijentima.
 
- Na pragu četvrte decenije od svog osnivanja, Centar vojnomedicinskih ustanova i dalje živi imperativ, a to je da na veoma velikoj teritoriji, ne samo našeg grada već i zemlje, pored zdravstvenog zbrinjavanja i osiguranja, pruža i preventivnu medicinsku zaštitu. Najveći interes je održati nivo zadovoljnih pacijenata i nadmašiti postignute rezultate - rekao je državni sekretar Živanović. 


 
Povodom praznika, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, za značajne rezultate postignute u radu, uručio je pohvale i zahvalnice pripadnicima Centra vojnomedicinskih ustanova „Beograd“.
 
Zamenik načelnika Centra vojnomedicinskih ustanova „Beograd“ potpukovnik dr Predrag Radonjić, čestitao je zaposlenima 30 godina rada te ustanove i ukazao na značaj velikog tima koji je uvek na visini zadatka. 
 
- Kažu da je zdravom čoveku svaki dan praznik. Čast mi je da vam u ime Centra vojnomedicinskih ustanova poželim dobrodošlicu na naš dan, naših 30 godina. Čini mi se da je prošlo kao tren od kada su mnogi od nas kročili ovde i stepenicama uspeha otpočeli stvaranje svojih karijera i životnih uspeha -  rekao je potpukovnik dr Radonjić  ističući da je veoma ponosan na odličnu atmosferu, timski rad i visok stepen društvene i profesionalne odgovornosti. 


 
Centar vojnomedicinskih ustanova osim zdravstvenog zbrinjavanja i osiguranja, pruža i preventivnu medicinsku zaštitu, pri čemu zona odgovornosti pokriva dve trećine teritorije Republike Srbije. U Centru se obavljaju i sve vrste pregleda i specijalističke ocene sposobnosti vojnih obveznika i kandidata za prijem u Vojsku Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.06.2022
mp4 (102,81 MB)
Svečanost