Министарство одбране Републике Србије
 
06.06.2022.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Републике Француске



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње у области одбране између двеју земаља, укључујући и предстојећу посету наше делегације Паризу и учешће на Међународном сајму наоружања и војне опреме EUROSATORY 2022.

Министар Стефановић упутио је овом приликом честитке поводом именовања новог министра војске Републике Француске Себастијана Лекорнуа и изразио опредељење за даљи развој досадашње сарадње, коју је оценио као интензивну и садржајну сарадње, посебно у војноекономском и војнотехничком сегменту.

Министар је истакао да она прати свеукупне односе наших земаља који континуирано иду узлазном путањом, а чему посебно доприносе сусрети и пријатељски однос председника Александра Вучића и Емануела Макрона, и захвалио се и овом приликом Републици Француској на подршци Србији на њеном путу ка пуноправном чланству у ЕУ.   

Амбасадор Кошар пренео је да Република Француска сврстава Републику Србију међу значајне партнере, пре свега у области војноекономске сарадње, и изразио очекивање да ће се сарадња бити даље унапређена. Он је, такође, поновио подршку Републике Француске евроинтеграцијама Србије што представља, како је навео, део агенде актуелног председавања ове земље Саветом Европске уније.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.06.2022
mp4 (43,19 MB)
Састанак