Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.06.2022.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Republike Francuske



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju zemalja, uključujući i predstojeću posetu naše delegacije Parizu i učešće na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme EUROSATORY 2022.

Ministar Stefanović uputio je ovom prilikom čestitke povodom imenovanja novog ministra vojske Republike Francuske Sebastijana Lekornua i izrazio opredeljenje za dalji razvoj dosadašnje saradnje, koju je ocenio kao intenzivnu i sadržajnu saradnje, posebno u vojnoekonomskom i vojnotehničkom segmentu.

Ministar je istakao da ona prati sveukupne odnose naših zemalja koji kontinuirano idu uzlaznom putanjom, a čemu posebno doprinose susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, i zahvalio se i ovom prilikom Republici Francuskoj na podršci Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.   

Ambasador Košar preneo je da Republika Francuska svrstava Republiku Srbiju među značajne partnere, pre svega u oblasti vojnoekonomske saradnje, i izrazio očekivanje da će se saradnja biti dalje unapređena. On je, takođe, ponovio podršku Republike Francuske evrointegracijama Srbije što predstavlja, kako je naveo, deo agende aktuelnog predsedavanja ove zemlje Savetom Evropske unije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.06.2022
mp4 (43,19 MB)
Sastanak