Министарство одбране Републике Србије
 
03.06.2022.

Обавештење



Министарство одбране и Војска Србије и ове године ће традиционално пружити подршку организацији 23. Меморијалне једриличарске регате „Зоран Радосављевић“, која ће се одржати у суботу 4. јуна и недељу 5. јуна 2022. године на регатиним пољима на Савском језеру и реци Сави у Београду.
 
На Савском језеру током оба дана, оквирно између 10 и 15 часова, такмичиће се се најмлађи једриличари до 14 година у класи ОПТИМИСТ, док ће се на реци Сави, на потезу од аде Међица до новог железничког моста такмичити искуснији једриличари у класама ILCA4, ILCA6, ILCA7, микро и крсташ. Прихват и регистрација такмичара у класи ОПТИМИСТ је на макишкој страни Савског језера, код кафића „Смоквица“, док ће се такмичари у осталим класама окупљати код АЈК „Београд“, Бежанијски зимовник 35, на реци Сави.
 
„Зокијева регата“ одржава се у част пасионираног једриличара, мајора пилота Зорана Радосављевића припадника елитне 127. ловачке авијацијске ескадриле РВ и ПВО Војске Југославије који је херојски погинуо бранећи отаџбину током НАТО агресије 26. марта 1999. године.
 
Министарство одбране позива све заинтересоване медије да испрате 23. Меморијалну регату „Зоран Радосављевић“ и на тај начин допринесу промоцији једриличарског спорта и чувању успомене на хероја одбране наше земље.
 
Особа за контакт: Снежана Радосављевић Мажибрада, телефон 063/ 279-308.