Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.06.2022.

Obaveštenje



Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i ove godine će tradicionalno pružiti podršku organizaciji 23. Memorijalne jedriličarske regate „Zoran Radosavljević“, koja će se održati u subotu 4. juna i nedelju 5. juna 2022. godine na regatinim poljima na Savskom jezeru i reci Savi u Beogradu.
 
Na Savskom jezeru tokom oba dana, okvirno između 10 i 15 časova, takmičiće se se najmlađi jedriličari do 14 godina u klasi OPTIMIST, dok će se na reci Savi, na potezu od ade Međica do novog železničkog mosta takmičiti iskusniji jedriličari u klasama ILCA4, ILCA6, ILCA7, mikro i krstaš. Prihvat i registracija takmičara u klasi OPTIMIST je na makiškoj strani Savskog jezera, kod kafića „Smokvica“, dok će se takmičari u ostalim klasama okupljati kod AJK „Beograd“, Bežanijski zimovnik 35, na reci Savi.
 
„Zokijeva regata“ održava se u čast pasioniranog jedriličara, majora pilota Zorana Radosavljevića pripadnika elitne 127. lovačke avijacijske eskadrile RV i PVO Vojske Jugoslavije koji je herojski poginuo braneći otadžbinu tokom NATO agresije 26. marta 1999. godine.
 
Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane medije da isprate 23. Memorijalnu regatu „Zoran Radosavljević“ i na taj način doprinesu promociji jedriličarskog sporta i čuvanju uspomene na heroja odbrane naše zemlje.
 
Osoba za kontakt: Snežana Radosavljević Mažibrada, telefon 063/ 279-308.