Министарство одбране Републике Србије
 
11.05.2022.

Студијска посета Бриселу 11. класе Високих студија безбедности и одбране



Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране Универзитета одбране у оквиру студијског путовања посетили су европске и евроатлантске политичко-безбедносне институције са седиштем у Бриселу. Делегација УО и ВСБО посетила је седиште НАТО, Службу за спољне односе Европске уније, као и дипломатска представништва Републике Србије у главном граду Краљевине Белгије.

Полазници ВСБО имали су прилику да се упознају са текућим и будућим активностима НАТО и ЕУ у светлу имплементације актуелних стратегијских концепата тих организација.
 
У делегацији Универзитета одбране и ВСБО су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник ванр. проф. др Горан Радовановић, начелник Школе националне одбране "Војвода Радомир Путник" пуковник Мићо Сувајац и начелник ВСБО пуковник Бранко С. Мишић.
 
Делегација Универзитета одбране и ВСБО наставља своје студијско путовање посетом Паризу и војно-образовним и политичко-безбедносним институцијама Републике Француске.
 
Студијско путовање ВСБО у земље Западне Европе се реализује сваке академске године на основу Програма усавршавања, са циљем упознавања са системима колективне и кооперативне  безбедности и одбране, као и са националним системима земаља које припадају тим системима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА