Министарство одбране Републике Србије
 
09.05.2022.

Признања за службене војне псе



Центар за обуку паса Војске Србије богатији је за седам признања која су службени пси ове јединице освојили на 30. Међународној кинолошкој манифестацији „CACIB Ниш 2022“ и на 18. „Калча купу“, одржаним у Нишу. 
 
Реч је о престижним међународним манифестацијама, на којима се у десет категорија осим паса из Републике Србије, ове године такмичило још око 600 паса из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе.
 
Службени пси Војске Србије су овом приликом освојили седам пехара на надметању шарпланинаца у појединачној конкуренцији и плакету „Пуковник др Слободан Теодосић“, која се од ове године, у част некадашњег команданта Центра за обуку паса и оснивача нишке кинолошке организације, додељује у категорији за најбољи пар шарпланинаца.  
 
Центар за обуку паса је намењен за дресуру, здравствено збрињавање, узгој и репродукцију паса, обуку и усавршавање кадра ветеринарске службе, а одлични резултати и признања која Центар остварује на међународним такмичењима говоре о квалитету рада у овој јединици Команде за обуку.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА