Министарство одбране Републике Србије
 
04.04.2022.

Здружена тактичка вежба "Ватрени штит 2022"На полигону „Пасуљанске ливаде“ je отпочела активна фаза здружене тактичке вежбе с бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“, коју у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.
Вежба се изводи ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије за извођење одбрамбене операције у различитим земљишним и временским условима, дању и ноћу. Учествује више од хиљаду припадника Војске Србије са око стотину борбених средстава и система.
 
Вежбајуће јединице ће ове недеље реализовати више тактичких вежби с бојевим гађањем, а интензивне активности на полигону завршавају се у суботу 9. априла, вежбом ојачане тактичке групе у извођењу одбрамбене операције у ноћним условима.
Снаге Војске Србије ће овом приликом показати одлучност, увежбаност, ватрене могућности и висок ниво садејства и сарадње у одговору на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије, а биће представљена и средства из развоја домаће одбрамбене индустрије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА