Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.04.2022.

Združena taktička vežba "Vatreni štit 2022"Na poligonu „Pasuljanske livade“ je otpočela aktivna faza združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, koju u sadejstvu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.
Vežba se izvodi radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. Učestvuje više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije sa oko stotinu borbenih sredstava i sistema.
 
Vežbajuće jedinice će ove nedelje realizovati više taktičkih vežbi s bojevim gađanjem, a intenzivne aktivnosti na poligonu završavaju se u subotu 9. aprila, vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju odbrambene operacije u noćnim uslovima.
Snage Vojske Srbije će ovom prilikom pokazati odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje u odgovoru na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije, a biće predstavljena i sredstva iz razvoja domaće odbrambene industrije.
photoFOTOGALERIJA