Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2022.

Редовна обука борбених послуга ракетних система ПВОНа локацијама размештаја јединица 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства реализује се редовна обука борбених послуга ракетних система „нева“ и „куб“.
Реч је о кондиционој обуци коју припадници ракетних батерија пролазе ради одржавања и унапређења оспособљености за борбену употребу ових ПВО система.
 
Током обуке, увежбавају се тактички и ватрени поступци у припреми и извршењу гађања циљева у ваздуху уз коришћење контролно-тренажне апаратуре, тренажера и имитатора циљева, врши се провера готовости техничких средстава за борбени рад и оцењивање послуга по нормираним борбеним радњама. Показани резултати сведоче о врхунској оспособљености послуга ракетних система за реализацију додељених задатака у свим условима.
У наставку обучавања, припаднике дивизиона за противваздухопловна дејства наоружаних ракетним системима „нева“ и „куб“ очекује реализација контролно-тренажних гађања по реалним циљевима у ваздуху, што ће бити још једна прилика да се у пракси провере резултати интензивне обуке коју пролазе током целе године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА