Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2022.

Редовна обука борбених послуга ракетних система ПВО



На локацијама размештаја јединица 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства реализује се редовна обука борбених послуга ракетних система „нева“ и „куб“.
Реч је о кондиционој обуци коју припадници ракетних батерија пролазе ради одржавања и унапређења оспособљености за борбену употребу ових ПВО система.
 
Током обуке, увежбавају се тактички и ватрени поступци у припреми и извршењу гађања циљева у ваздуху уз коришћење контролно-тренажне апаратуре, тренажера и имитатора циљева, врши се провера готовости техничких средстава за борбени рад и оцењивање послуга по нормираним борбеним радњама. Показани резултати сведоче о врхунској оспособљености послуга ракетних система за реализацију додељених задатака у свим условима.
У наставку обучавања, припаднике дивизиона за противваздухопловна дејства наоружаних ракетним системима „нева“ и „куб“ очекује реализација контролно-тренажних гађања по реалним циљевима у ваздуху, што ће бити још једна прилика да се у пракси провере резултати интензивне обуке коју пролазе током целе године.
photoФОТОГАЛЕРИЈА