Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.03.2022.

Redovna obuka borbenih posluga raketnih sistema PVONa lokacijama razmeštaja jedinica 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se redovna obuka borbenih posluga raketnih sistema „neva“ i „kub“.
Reč je o kondicionoj obuci koju pripadnici raketnih baterija prolaze radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ovih PVO sistema.
 
Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu uz korišćenje kontrolno-trenažne aparature, trenažera i imitatora ciljeva, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama. Pokazani rezultati svedoče o vrhunskoj osposobljenosti posluga raketnih sistema za realizaciju dodeljenih zadataka u svim uslovima.
U nastavku obučavanja, pripadnike diviziona za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima „neva“ i „kub“ očekuje realizacija kontrolno-trenažnih gađanja po realnim ciljevima u vazduhu, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.
photoFOTOGALERIJA