Министарство одбране Републике Србије
 
02.02.2022.

Промоција добровољног служења војног рока у градовима Србије



Министарство одбране реализовало је прву промоцију добровољног служења војног рока у 2022. години  31. јануара у Медвеђи, а затим 1. фебруара у Руми и Обреновцу.

У сусрет мартовском упутном року, Министарство одбране је преко надлежних територијалних органа, Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Лесковац и Регионалног центра Министарства одбране Ниш, у просторијама Културног центра Медвеђа заинтересованим грађанима омогућило да се благовремено и потпуно информишу са начином и поступком пријаве за добровољно служење војног рока. Подршку у промоцији добровољног служења војног рока Центру Министарства одбране за локалну самоуправу Лесковац пружила је Општина Медвеђа и Јабланички управни округ.

Разумевање значаја и важности стварања људских ресурса у одбрани потврђено је присуством председника Општине Медвеђа др Небојше Арсића, као и начелника Јабланичког управног округа Милоша Ћирића.

У Руми промоција је одржана у просторијама Средње техничке школе „Миленко Брзак Уча”, којој су присуствовали и ученици Средње стручне школе „Стеван Петровић - Бриле”. Поред завршне године средњошколаца, за добровољно служење војног рока заинтересоване су биле и млађе генерације којима је предочена могућност остваривања права у календарској години у којој навршавају 19 година. Запажена је била и велика заинтересованост ученика средњих школа.

Подршка локалних власти промоцији добровољног служења војног рока указана је и у Градској општини Обреновац. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, уступио је припадницима Министарства одбране просторије Управе градске општине Обреновац за промоцију добровољног служења војног рока. Изузетна сарадња субјеката система одбране у реализацији активности које су од значаја за унапређење система одбране, потврђена је и кроз активност промоције добровољног служења војног рока.

Преглед контаката телефона територијалних органа МО
photoФОТОГАЛЕРИЈА