Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.02.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u gradovima Srbije



Ministarstvo odbrane realizovalo je prvu promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka u 2022. godini  31. januara u Medveđi, a zatim 1. februara u Rumi i Obrenovcu.

U susret martovskom uputnom roku, Ministarstvo odbrane je preko nadležnih teritorijalnih organa, Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Leskovac i Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, u prostorijama Kulturnog centra Medveđa zainteresovanim građanima omogućilo da se blagovremeno i potpuno informišu sa načinom i postupkom prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka. Podršku u promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Leskovac pružila je Opština Medveđa i Jablanički upravni okrug.

Razumevanje značaja i važnosti stvaranja ljudskih resursa u odbrani potvrđeno je prisustvom predsednika Opštine Medveđa dr Nebojše Arsića, kao i načelnika Jablaničkog upravnog okruga Miloša Ćirića.
U Rumi promocija je održana u prostorijama Srednje tehničke škole „Milenko Brzak Uča”, kojoj su prisustvovali i učenici Srednje stručne škole „Stevan Petrović - Brile”. Pored završne godine srednjoškolaca, za dobrovoljno služenje vojnog roka zainteresovane su bile i mlađe generacije kojima je predočena mogućnost ostvarivanja prava u kalendarskoj godini u kojoj navršavaju 19 godina. Zapažena je bila i velika zainteresovanost učenika srednjih škola.

Podrška lokalnih vlasti promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka ukazana je i u Gradskoj opštini Obrenovac. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, ustupio je pripadnicima Ministarstva odbrane prostorije Uprave gradske opštine Obrenovac za promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka. Izuzetna saradnja subjekata sistema odbrane u realizaciji aktivnosti koje su od značaja za unapređenje sistema odbrane, potvrđena je i kroz aktivnost promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Pregled kontakata telefona teritorijalnih organa MO
photoFOTOGALERIJA