Министарство одбране Републике Србије
 
20.01.2022.

Потписан План билатералне војне сарадње са Републиком Француском



Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица и изасланик одбране Републике Француске пуковник Лоран Вондершер потписали су данас План билатералне војне сарадње за 2022. годину, који одражава опредељење два система одбране за даљи развој сарадње у обостраном интересу.

На састанку у Министарству одбране, пуковник Свјетлица и пуковник Вондершер разговарали су о оствареном нивоу сарадње у области одбране и констатовали да је она развијена и поред тога што су у претходној години активности реализоване у отежаним условима због пандемије изазване вирусном инфекцијом Ковид-19.
 
Пуковник Свјетлица изразио је задовољство оствареним нивоом војно-војне сарадње, посебно нагласивши значај посете начелника генералштаба Оружаних снага Републике Француске Републици Србији, као и првог учешћа француских официра у мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“.
 
Током данашњег сусрета, пуковник Вондершер истакао је да очекује да ће и у овој години бити настављени разговори о политици одбране на нивоу помоћника министра за политику одбране, као и експертски разговори о могућностима за унапређење сарадње у области одбране.