Министарство одбране Републике Србије
 
10.01.2022.

Министар Стефановић: Шешељ не може без лажи, али ниједну му нећу прећутати



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Војислав Шешељ је у свом познатом маниру лажи и обмана поново причао о некаквој мојој улози у преврату против председника Вучића по угледу на догађаје у Казахстану, и тиме без икакве санкције наставио да сеје лажи о мени и о мом односу са председником.

Без обзира на то што сам и ја, али и надлежни органи, демантовали сваки пут кад је проговорио о томе, Шешељ наставља да јавно сплеткари о некаквом мом нападу на председника Вучића, а све то по налогу Америке и Британије.

Никада, па ни сад, му нећу дозволити да шири лажи о мени и да без икаквог разлога, а камоли доказа прича најгоре бесмислице које само њему могу да падну на памет. Он и сам зна да је све што је изговорио лаж и добро зна колико су такве конструкције штетне и за државу, за председника Вучића, а уједно и опасне за моју и безбедност моје породице. Али прављење штете и стварање опасности тако што изговара монструозне лажи је начин на који Шешељ види једину шансу за себе, своје послове и каријеру.

Необично је што је премијерка све то слушала и прећутала Шешељеве бесмислице да је Србија некаква колонија и вазална држава којом управљају Американци и Британци, зато што врло добро зна да на председника Вучића и његове одлуке апсолутно нико не може да утиче. Необично је и што је изостала њена реакција на Шешељеве отворене измишљотине и увреде на мој и на рачун председника, јер макар она добро зна да је моја оставка одавно на столу председника Вучића и да он може да је активира кад год хоће, и да то не зависи ни од кога другог, а понајмање од Американаца и Британаца.

Председник Вучић добро зна да је довољан један његов телефонски позив да се повучем са функције коју обављам ако он тако процени, а ја ћу наставити свим силама и расположивим правним средствима да се борим против оних који износе најгоре лажи и чине штету председнику Србије, нашој земљи и мени лично.“