Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.01.2022.

Ministar Stefanović: Šešelj ne može bez laži, ali nijednu mu neću prećutati



Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

„Vojislav Šešelj je u svom poznatom maniru laži i obmana ponovo pričao o nekakvoj mojoj ulozi u prevratu protiv predsednika Vučića po ugledu na događaje u Kazahstanu, i time bez ikakve sankcije nastavio da seje laži o meni i o mom odnosu sa predsednikom.

Bez obzira na to što sam i ja, ali i nadležni organi, demantovali svaki put kad je progovorio o tome, Šešelj nastavlja da javno spletkari o nekakvom mom napadu na predsednika Vučića, a sve to po nalogu Amerike i Britanije.

Nikada, pa ni sad, mu neću dozvoliti da širi laži o meni i da bez ikakvog razloga, a kamoli dokaza priča najgore besmislice koje samo njemu mogu da padnu na pamet. On i sam zna da je sve što je izgovorio laž i dobro zna koliko su takve konstrukcije štetne i za državu, za predsednika Vučića, a ujedno i opasne za moju i bezbednost moje porodice. Ali pravljenje štete i stvaranje opasnosti tako što izgovara monstruozne laži je način na koji Šešelj vidi jedinu šansu za sebe, svoje poslove i karijeru.

Neobično je što je premijerka sve to slušala i prećutala Šešeljeve besmislice da je Srbija nekakva kolonija i vazalna država kojom upravljaju Amerikanci i Britanci, zato što vrlo dobro zna da na predsednika Vučića i njegove odluke apsolutno niko ne može da utiče. Neobično je i što je izostala njena reakcija na Šešeljeve otvorene izmišljotine i uvrede na moj i na račun predsednika, jer makar ona dobro zna da je moja ostavka odavno na stolu predsednika Vučića i da on može da je aktivira kad god hoće, i da to ne zavisi ni od koga drugog, a ponajmanje od Amerikanaca i Britanaca.

Predsednik Vučić dobro zna da je dovoljan jedan njegov telefonski poziv da se povučem sa funkcije koju obavljam ako on tako proceni, a ja ću nastaviti svim silama i raspoloživim pravnim sredstvima da se borim protiv onih koji iznose najgore laži i čine štetu predsedniku Srbije, našoj zemlji i meni lično.“