Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2021.

Министар Стефановић разговарао са најбољим истраживачима Војнотехничког института



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са најбољим истраживачима Војнотехничког института, који су новчано награђени због остварених резултата у овој години на развоју наоружања и војне опреме.

Стефанoвић је честитао истраживачима на резултатима и захвалио им се и овом приликом што су своје знање ставили у службу јачања наше војске и отаџбине.

„Поносан сам што имамо овакве инжењере спремне да раде за своју земљу, али и што се данас, за разлику од неких претходних времена, њихов рад цени. Од наших истраживача очекујем да наставе да раде још интензивније, а држава ће умети да им покаже да се њихово залагање за јаку Војску и јаку Србију и те како поштује“, рекао је Стефановић.   

Најбољим истраживачима пуковнику Александру Карију на име стимулативних мера исплаћен је износ у висини четири и по плате, док су поручник Давид Тривуновић и војни службеник Никола Радовановић добили стимулације у висини од по пет и по плата.

Иначе стимулативне мере због остварених резултата у раду на развоју и испитивању наоружања и војне опреме исплаћене су укупно 487 истраживача Војнотехничког института, Техничко-ремонтног завода „Чачак“ и припадника јединица Војске Србије.

Данашњем састанку министра одбране са најбољим међу награђеним истраживачима присуствовали су помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и начелник Управе за одбрамбене технологије пуковник Славко Ракић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.12.2021
mp4 (85,28 MB)
Пријем