Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.12.2021.

Ministar Stefanović razgovarao sa najboljim istraživačima Vojnotehničkog instituta



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa najboljim istraživačima Vojnotehničkog instituta, koji su novčano nagrađeni zbog ostvarenih rezultata u ovoj godini na razvoju naoružanja i vojne opreme.

Stefanović je čestitao istraživačima na rezultatima i zahvalio im se i ovom prilikom što su svoje znanje stavili u službu jačanja naše vojske i otadžbine.

„Ponosan sam što imamo ovakve inženjere spremne da rade za svoju zemlju, ali i što se danas, za razliku od nekih prethodnih vremena, njihov rad ceni. Od naših istraživača očekujem da nastave da rade još intenzivnije, a država će umeti da im pokaže da se njihovo zalaganje za jaku Vojsku i jaku Srbiju i te kako poštuje“, rekao je Stefanović.   

Najboljim istraživačima pukovniku Aleksandru Kariju na ime stimulativnih mera isplaćen je iznos u visini četiri i po plate, dok su poručnik David Trivunović i vojni službenik Nikola Radovanović dobili stimulacije u visini od po pet i po plata.

Inače stimulativne mere zbog ostvarenih rezultata u radu na razvoju i ispitivanju naoružanja i vojne opreme isplaćene su ukupno 487 istraživača Vojnotehničkog instituta, Tehničko-remontnog zavoda „Čačak“ i pripadnika jedinica Vojske Srbije.

Današnjem sastanku ministra odbrane sa najboljim među nagrađenim istraživačima prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.12.2021
mp4 (85,28 MB)
Prijem