Министарство одбране Републике Србије
 
15.12.2021.

Замена контингента Војске Србије у мировној операцији у Либану



Припадници Војске Србије који су од маја ове године били ангажовани у саставу Привремених снага Уједињених нација у Либану јуче су се вратили у земљу након успешног учешћа у овој мировној мисији.

У претходних шест месеци, контингент Војске Србије, у чијем су саставу пешадијска чета из Прве бригаде копнене војске, штабни официри и припадници елемента за националну подршку, реализовао је све постављене задатке у складу са мандатом мисије и достојно презентовао Републику Србију.

Претходно је у Либан упућен нови контингент Војске Србије, 22. по реду, који ће у наредних шест месеци бити ангажован у зони операције сектора „Исток“, у оквиру шпанског контингента.

Припадници Војске Србије отпочели су учешће у овој мировној операцији 21. децембра 2010. године. Осим пешадијске чете, која задатке извршава у саставу шпанског батаљона, штабних официра и елемента националне подршке у сектору „Исток“, Војска Србије у овој мисији ангажује и вод за заштиту снага у оквиру италијанског контингента у сектору „Запад“.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА