Министарство одбране Републике Србије
 
11.12.2021.

Председник Републике обишао јединице Војске Србије у гарнизону Ниш



Приказ рада дивизиона самоходних топ-хаубица Нора Б52 М-15
 
Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић присуствовали су приказу рада дивизиона самоходних топ хаубица Нора Б52 М-15 Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске.

Артиљерци су, након извођења марша приказали заузимање елемената борбеног распореда на ватреном положају и извођење радњи и поступака у току подршке снагама Копнене војске у операцији.

Након завршетка приказа рада дивизиона самоходних топ-хаубица НОРА Б52 М-15, председник Вучић, министар Стефановић и генерал Мојсиловић ручали су са војницима.


Председник Вучић стигао у касарну „Мија Станимировић“

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је у нишку касарну „Мија Станимировић“ где су га дочекали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

После пријема рапорта испред свечаног строја Гарде, председник Вучић се са министром Стефановићем и генералом Мојсиловићем упутио у војнички клуб где је у току састанак са руководством Министарства одбране и Војске Србије.

По завршетку састанака, председник Републике ће присуствовати приказу оспособљености дела јединица Војске Србије у касарни „Мија Станимировић“ и на положају „Лисинац“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.12.2021
mp4 (85,23 MB)
Дочек председника Републике
11.12.2021
mp4 (19,89 MB)
Састанак
11.12.2021
mp4 (103,57 MB)
Приказ рада дивизиона самоходних топ-хаубица Нора Б52 М-15