Министарство одбране Републике Србије
 
06.12.2021.

Помоћници министра Бандић и Томашевић са делегацијом Босне и Херцеговине



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић и помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић разговарали су данас у Будви са државним секретаром у Министарству одбране Босне и Херцеговине Мухамедом Смајићем уочи Министарског округлог стола посвећеног представљању Друге регионалне студије „Положај жена у оружаним снагама на Западном Балкану“ у организацији Канцеларије UNDP SEESAC. 

Бандић је том приликом истакао да се Босна и Херцеговина, као суседна држава, налази у првом кругу спољнополитичких приоритета наше земље. Снажно опредељена да јача регионалну сарадњу, према његовим речима, Србија жели да остане фактор стабилности.
 
Сарадња са Босном и Херцеговином, оценио је Бандић, је разноврсна и има снажан потенцијал за даље унапређење, посебно у области војног образовања и обуке.
 
Наглашавајући развијену војно-војну сарадњу са Босном и Херцеговином, он је изнео очекивања да ће, током наредне године, доћи до реализације билатералне вежбе две војске, по први пут до сада, што би дало додатни импулс јачању сарадње у области одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.12.2021
mp4 (52,9 MB)
Састанак