Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.12.2021.

Pomoćnici ministra Bandić i Tomašević sa delegacijom Bosne i Hercegovine



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević razgovarali su danas u Budvi sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine Muhamedom Smajićem uoči Ministarskog okruglog stola posvećenog predstavljanju Druge regionalne studije „Položaj žena u oružanim snagama na Zapadnom Balkanu“ u organizaciji Kancelarije UNDP SEESAC. 

Bandić je tom prilikom istakao da se Bosna i Hercegovina, kao susedna država, nalazi u prvom krugu spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje. Snažno opredeljena da jača regionalnu saradnju, prema njegovim rečima, Srbija želi da ostane faktor stabilnosti.
 
Saradnja sa Bosnom i Hercegovinom, ocenio je Bandić, je raznovrsna i ima snažan potencijal za dalje unapređenje, posebno u oblasti vojnog obrazovanja i obuke.
 
Naglašavajući razvijenu vojno-vojnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom, on je izneo očekivanja da će, tokom naredne godine, doći do realizacije bilateralne vežbe dve vojske, po prvi put do sada, što bi dalo dodatni impuls jačanju saradnje u oblasti odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.12.2021
mp4 (52,9 MB)
Sastanak