Министарство одбране Републике Србије
 
08.11.2021.

Обележен Дан финансијске службе



Дан финансијске службе и 77. годишњица од њеног успостављања у Војсци Србије обележени су данас свечаношћу у Дому Гарде на Топчидеру.

Припадницима финансијске службе, поводом празника, честитке су упутили потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, а успех у даљем раду присутнима је пожелео државни секретар Бранко Живановић.

- Из извештаја Државне ревизије видео сам да можемо да се похвалимо као једна од институција која има најбољи систем који се односи на финансијско рачуноводство, као и на плаћање. Зато сам презадовољан што имам част и могућност да заједно делимо и размењујемо мишљења и унапређујемо наша знања кроз стицање додатног искуства, које ће нам помоћи да у наредном периоду унапредимо систем одбране - поручио је државни секретар Живановић.

Говорећи о доприносу финансијске службе систему одбране, државни секретар Живановић је најавио новитете који ће запосленима у тој служби олакшати рад, а међу којима су софтвери који се односе на плате и рачуноводство.

Припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су у протеклој години показали посебно залагање у раду додељене су награде, које им је уручио државни секретар Живановић.

Данашњој свечаности присуствовали су и секретар Министарства одбране Милица Ћатић, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војног кабинета председника Републике бригадни генерал Синиша Кресовић, генерални инспектор служби бригадни генерал Славољуб Дабић и заступник начелника Управе за војно здравство пуковник Радивоје Анђелковић.

Дан финансијске службе обележава се 8. новембра, као сећање на датум када је 1944. године формирано Финансијско одељење при Повереништву народне одбране, које је постало руководећи орган финансијске службе за целу Народноослободилачку војску Југославије. На тај начин финансијска служба по први пут је правно конституисана као посебна служба у организацији војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.11.2021
mp4 (87,98 MB)
Свечаност