Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.11.2021.

Obeležen Dan finansijske službe



Dan finansijske službe i 77. godišnjica od njenog uspostavljanja u Vojsci Srbije obeleženi su danas svečanošću u Domu Garde na Topčideru.

Pripadnicima finansijske službe, povodom praznika, čestitke su uputili potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a uspeh u daljem radu prisutnima je poželeo državni sekretar Branko Živanović.

- Iz izveštaja Državne revizije video sam da možemo da se pohvalimo kao jedna od institucija koja ima najbolji sistem koji se odnosi na finansijsko računovodstvo, kao i na plaćanje. Zato sam prezadovoljan što imam čast i mogućnost da zajedno delimo i razmenjujemo mišljenja i unapređujemo naša znanja kroz sticanje dodatnog iskustva, koje će nam pomoći da u narednom periodu unapredimo sistem odbrane - poručio je državni sekretar Živanović.

Govoreći o doprinosu finansijske službe sistemu odbrane, državni sekretar Živanović je najavio novitete koji će zaposlenima u toj službi olakšati rad, a među kojima su softveri koji se odnose na plate i računovodstvo.

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u protekloj godini pokazali posebno zalaganje u radu dodeljene su nagrade, koje im je uručio državni sekretar Živanović.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike brigadni general Siniša Kresović, generalni inspektor službi brigadni general Slavoljub Dabić i zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Radivoje Anđelković.

Dan finansijske službe obeležava se 8. novembra, kao sećanje na datum kada je 1944. godine formirano Finansijsko odeljenje pri Povereništvu narodne odbrane, koje je postalo rukovodeći organ finansijske službe za celu Narodnooslobodilačku vojsku Jugoslavije. Na taj način finansijska služba po prvi put je pravno konstituisana kao posebna služba u organizaciji vojske.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.11.2021
mp4 (87,98 MB)
Svečanost