Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2021.

Редовна обука у групном летењу на авионима „орао“На аеродрому „Морава“ и у ширем рејону Краљева у току је редовна обука припадника 98. ваздухопловне бригаде у групном летењу на авионима типа „орао“ Ј-22.
 
Овај сегмент летачке обуке је посебно значајан за војне пилоте будући да се већина борбених летачких задатака реализује у групи од више ваздухоплова како би се остварила већа ударна моћ.


 
Вође групе ваздухоплова и пратиоци, током обуке која се реализује у дневним, ноћним и сложеним метеоролошким условима, увежбавају тактике, технике и процедуре у припреми и реализацији групног лета, како би били оспособљени за извршавање наменских задатака у свим ситуацијама.
 
Истовремено са увежбавањем пилота изводи се и обука техничког састава свих специјалности у ескадрили, који се стара за исправност ваздухоплова и њихову припрему за летење у свим временским условима.
 
Авион „орао“ је ловац-бомбардер у наоружању 241. ловачко-бомбардерске авијацијске ескадриле, намењен за ваздухопловну ватрену подршку јединицама Копнене војске и дејство по циљевима на земљи.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА