Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2021.

Састанак председника Вучића са министром одбране Републике Анголе



Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра одбране Републике Анголе Жоаоа Ернеста дош Сантоша, с којим се подсетио своје посете Анголи 2013. године и традиционалног пријатељства које две земље повезује још из времена некадашње Југославије и чланства у Покрету несврстаних.


Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић.

Председник Вучић је замолио министра Дош Сантоша да руководству Анголе пренесе захвалност за разумевање за ставове Србије кад је реч о Косову и Метохији и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље, јер то сведочи и о поштовању међународног права. Он се заложио и за већу сарадњу двеју земаља у међународним организацијама.

 

Председник Вучић и министар Дош Сантош су размотрили могућности за снажније везе у области безбедности и одбране, идентификујући стратешке циљеве сарадње у тој области.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.10.2021
mp4 (49,92 MB)
Састанак