Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.10.2021.

Sastanak predsednika Vučića sa ministrom odbrane Republike Angole



Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra odbrane Republike Angole Žoaoa Ernesta doš Santoša, s kojim se podsetio svoje posete Angoli 2013. godine i tradicionalnog prijateljstva koje dve zemlje povezuje još iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih.


Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović.

Predsednik Vučić je zamolio ministra Doš Santoša da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije kad je reč o Kosovu i Metohiji i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, jer to svedoči i o poštovanju međunarodnog prava. On se založio i za veću saradnju dveju zemalja u međunarodnim organizacijama.

 

Predsednik Vučić i ministar Doš Santoš su razmotrili mogućnosti za snažnije veze u oblasti bezbednosti i odbrane, identifikujući strateške ciljeve saradnje u toj oblasti.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.10.2021
mp4 (49,92 MB)
Sastanak