Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2021.

Сусрет министра Стефановића са начелником Генералштаба Алжира



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас, уочи сутрашњег свечаног отварања Сајма наоружања и војне опреме "Партнер 2021", са делегацијом Алжира, коју предводи изасланик председника и начелник Генералштаба Националне народне армије ДНР Алжир генерал армијског корпуса Саид Шенгриха.
 
Министар Стефановић и генерал Шенгриха сагласили су се да традиционално добри и пријатељски односи двеју земаља представљају одличну основу зa унапређење сарадње у области одбране у различитим сегментима од обостраног интереса.
 

Министар Стефановић још једном се захвалио Алжиру на принципијелном ставу о непризнавању такозваног Косова, истичући да је то потврда изразито пријатељских односа наших земаља, које негујемо већ деценијама и који се заснивају на међусобном поверењу. Он је истакао да је Алжир важан партнер наше земље, када је реч о сарадњи у области одбране.
 
Генерал Шенгриха се захвалио министру Стефановићу на срдачном дочеку и изразио задовољство што има прилику да  борави у пријатељској Србији и посети Сајам „Партнер 2021“. Он је током састанка пренео министру поздраве алжирског председника председнику Србије Александру Вучићу, као и поруке пријатељства припадника алжирске Армије припадницима Војске Србије.
 
Саговорници су се сагласили да је ова посета одлична прилика и за разматрање даљих праваца развоја сарадње у области одбране, посебно у војнотехничком, војномедицинском и војнообразовном домену.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.10.2021
mp4 (60,29 MB)
Састанак