Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.10.2021.

Susret ministra Stefanovića sa načelnikom Generalštaba Alžira



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas, uoči sutrašnjeg svečanog otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2021", sa delegacijom Alžira, koju predvodi izaslanik predsednika i načelnik Generalštaba Nacionalne narodne armije DNR Alžir general armijskog korpusa Said Šengriha.
 
Ministar Stefanović i general Šengriha saglasili su se da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dveju zemalja predstavljaju odličnu osnovu za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u različitim segmentima od obostranog interesa.
 

Ministar Stefanović još jednom se zahvalio Alžiru na principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, ističući da je to potvrda izrazito prijateljskih odnosa naših zemalja, koje negujemo već decenijama i koji se zasnivaju na međusobnom poverenju. On je istakao da je Alžir važan partner naše zemlje, kada je reč o saradnji u oblasti odbrane.
 
General Šengriha se zahvalio ministru Stefanoviću na srdačnom dočeku i izrazio zadovoljstvo što ima priliku da  boravi u prijateljskoj Srbiji i poseti Sajam „Partner 2021“. On je tokom sastanka preneo ministru pozdrave alžirskog predsednika predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i poruke prijateljstva pripadnika alžirske Armije pripadnicima Vojske Srbije.
 
Sagovornici su se saglasili da je ova poseta odlična prilika i za razmatranje daljih pravaca razvoja saradnje u oblasti odbrane, posebno u vojnotehničkom, vojnomedicinskom i vojnoobrazovnom domenu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.10.2021
mp4 (60,29 MB)
Sastanak