Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2021.

Састанак министра Стефановића са немачким секретаром Зилберхорном



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Савезне Републике Немачке Томасом Зилберхорном.
 
Стефановић и Зилберхорн су констатовали да односе Србије и Немачке карактерише интензивна сарадња на свим пољима и развијен дијалог на високом нивоу, уз обострано настојање за даље унапређење.

Министар Стефановић је истакао да је сарадња у области одбране развијена, садржајна и разноврсна и пренео опредељење за њен даљи развој и интензивирање у областима од обостраног интереса. Парламентарни државни секретар потврдио је спремност немачке стране за интензивирање сарадње у области одбране.
 
Такође, министар Стефановић је у разговору са Зилберхорном навео да разуме да Србија и Немачка имају различите ставове по питању једнострано проглашене независности такозваног Косова, али да жели да истакне да безбедносна ситуација у нашој јужној покрајини не дозвољава смањење бројног стања снага КФОР-a.
 
Министар је указао и да су актуелни једнострани и крајње неодговорни потези привремених приштинских институција апсолутно неприхватљиви, наносе штету бриселском дијалогу и да утичу на дестабилизацију целог региона.
 
Секретар Зилберхорн истакао је значај наставка процеса дијалога Београда и Приштине за стабилизацију ситуације у региону.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.09.2021
mp4 (60,48 MB)
Састанак