Министарство одбране Републике Србије
 
27.09.2021.

Састанак министра Стефановића са министром привреде Републике Српске Петричевићем



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем. Двојица министара разматрала су правце будуће сарадње у области наменске индустрије, а у складу са закључцима донетим на последњој заједничкој седници влада Србије и Републике Српске.

Министар Стефановић оценио је да односи Србије и Републике Српске континуирано јачају и да су пример како се заједнички ради на развоју и стварању бољих услова живота за грађане, а истовремено доприноси очувању стабилности региона.  

Он је подсетио на развијену сарадњу у обостраном интересу коју су Министарство одбране и Војска Србије остварили са фабрикама из Републике Српске, као што су „Орао“ из Бијељине, „Космос“ из Бањалуке и Фабриком мотора специјалне намене са Пала.

Како је министар Стефановић навео, само са предузећем “Орао” Министарство одбране ове године је потписало највећи појединачни уговор о ремонту мотора за наше РВ и ПВО, у вредности 3,7 милиона евра, док је „Космос“ добио посао ремонта система Куб.

На овај начин Србија наставља јачање капацитета и модернизацију своје војске, а истовремено инвестира и доприноси јачању привреде Републике Српске, оценио је Стефановић.

Министар Петричевић овом приликом се захвалио на сарадњи коју Србија остварује са наменском индустријом Републике Српске истичући да је она од значаја и за очување и отварање нових радних места у овим предузећима, али и за укупну привреду Српске. Он је, такође, потврдио опредељеност за даље стратешко продубљивање ове сарадње.

Састанку двојице министара су присуствовали државни секретар Министарства одбране Бранко Живановић и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, као и помоћник министра Петричевића за индустрију Соња Товиловић и директор предузећа „Орао“ Младен Стојановић.  
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.09.2021
mp4 (86,9 MB)
Састанак