Министарство одбране Републике Србије
 
18.09.2021.

Министар Стефановић честитао припадницима Војске Србије освојена прва места



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је честитке капетану прве класе Невени Јовановић, припадници Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“, која је освојила убедљиво прво место у женској конкуренцији и воднику Ђуру Борбељу,  припаднику Прве бригаде Копнене војске, који је победио у мушкој конкуренцији у трци „1300 каплара“, која је данас одржана у Аранђеловцу.

„Ваши резултати довољно говоре о вама. И данас сте у Аранђеловцу, у овој посебној трци за нас, на најбољи начин представљали Војску Србије. Успешно сте савладали и овај изазов и показали да сте најбољи. Подсетили сте још једном све да је српски војник увек и на сваком месту спреман да да све од себе да би постигао најбољи резултат. Честитам вам од срца“, рекао је министар Стефановић.

Главну трку на такмичењу у Аранђеловцу на 10 километара водник Ђуро Борбељ истрчао је за 31 минут и 30 секунди, док је Невена Јовановић била доминантна у женској конкуренцији и савладала стазу за 38 минута и 43 секунде.

Припадница „Кобри“ је, такође, однела прво место на стази од пет километара, у трци која је била намењена само за припаднике војске и полиције.  

Трка „1300 каплара“ организује се у част једног од највећих подвига у нашој историји -  јунаштва српских ученика који су отишли на прву линију фронта Колубарске битке, како би подигли морал десетковане српске војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА