Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.09.2021.

Ministar Stefanović čestitao pripadnicima Vojske Srbije osvojena prva mestaPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je čestitke kapetanu prve klase Neveni Jovanović, pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, koja je osvojila ubedljivo prvo mesto u ženskoj konkurenciji i vodniku Đuru Borbelju,  pripadniku Prve brigade Kopnene vojske, koji je pobedio u muškoj konkurenciji u trci „1300 kaplara“, koja je danas održana u Aranđelovcu.

„Vaši rezultati dovoljno govore o vama. I danas ste u Aranđelovcu, u ovoj posebnoj trci za nas, na najbolji način predstavljali Vojsku Srbije. Uspešno ste savladali i ovaj izazov i pokazali da ste najbolji. Podsetili ste još jednom sve da je srpski vojnik uvek i na svakom mestu spreman da da sve od sebe da bi postigao najbolji rezultat. Čestitam vam od srca“, rekao je ministar Stefanović.

Glavnu trku na takmičenju u Aranđelovcu na 10 kilometara vodnik Đuro Borbelj istrčao je za 31 minut i 30 sekundi, dok je Nevena Jovanović bila dominantna u ženskoj konkurenciji i savladala stazu za 38 minuta i 43 sekunde.

Pripadnica „Kobri“ je, takođe, odnela prvo mesto na stazi od pet kilometara, u trci koja je bila namenjena samo za pripadnike vojske i policije.  

Trka „1300 kaplara“ organizuje se u čast jednog od najvećih podviga u našoj istoriji -  junaštva srpskih učenika koji su otišli na prvu liniju fronta Kolubarske bitke, kako bi podigli moral desetkovane srpske vojske.
photoFOTOGALERIJA