Министарство одбране Републике Србије
 
14.09.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника




Честитка поводом Дана артиљерије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 14. септембра - Дана артиљерије честитку у којој се каже:

„Свим припадницима рода артиљерије упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра - Дана артиљерије.

Негујући традицију храбрих артиљераца Солунског фронта, више од једног века постојања препознатљиви сте по успешном извршавању постављених задатака дајући тако допринос даљем развоју и афирмацији вашег рода.

Честитам вам празник у жељи да и у наредном периоду с једнаком преданошћу наставите рад на стручном оспособљавању ваших припадника и доприносите развоју система одбране и Војске Србије.“
 
Честитка поводом Дана Војне полиције

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 14. септембра - Дана Војне полиције честитку у којој се каже:

„Свим припадницима Војне полиције упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра - Дана Војне полиције.

Одговорним и професионалним приступом у обављању послова сузбијања криминалитета, контроле и одржавања војног реда и дисциплине, обезбеђења најзначајнијих војних објеката, регулисања и контроле војног путног саобраћаја и противтерористичке заштите дајете пун допринос безбедности система одбране.

На недавно одржаним Међународним војним играма, а посебно у дисциплини „Чувар реда“ одржаној по први пут у Републици Србији, међу бројним светским екипама показали сте да сте најбољи од најбољих на чему вам посебно честитам, јер сте доказали да Војска Србије, али и читава држава имају чврст безбедносни ослонац и још један разлог за понос.

Честитам вам празник, уверен да ће вам досадашњи успеси бити само подстрек да још више напредујете и постижете значајне резултате.”
 
Честитка поводом Дана интендантске службе

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 14. септембра - Дана  интендантске службе честитку у којој се каже:

„Свим припадницима интендантске службе упућујем срдачне честитке поводом 14. септембра - Дана службе.

Тог дана 1885. године, министар војни, ђенералштабни пуковник Јован Петровић издао је наредбу број 1494 о Главном интендантству и администрацији Врховног штаба.

Свакодневним залагањем за што боље и ефикасније извршавање задатака немерљиво доприносите животу и раду свих припадника команди и јединица Војске Србије, показујући изузетан значај који ваша служба има за Министарство одбране и Војску Србије у целини.

Уз жељу да и у наредном периоду успешно реализујете постављене задатке, честитам вам празник.“