Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.09.2021.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




Čestitka povodom Dana artiljerije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 14. septembra - Dana artiljerije čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima roda artiljerije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra - Dana artiljerije.

Negujući tradiciju hrabrih artiljeraca Solunskog fronta, više od jednog veka postojanja prepoznatljivi ste po uspešnom izvršavanju postavljenih zadataka dajući tako doprinos daljem razvoju i afirmaciji vašeg roda.

Čestitam vam praznik u želji da i u narednom periodu s jednakom predanošću nastavite rad na stručnom osposobljavanju vaših pripadnika i doprinosite razvoju sistema odbrane i Vojske Srbije.“
 
Čestitka povodom Dana Vojne policije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 14. septembra - Dana Vojne policije čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Vojne policije upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra - Dana Vojne policije.

Odgovornim i profesionalnim pristupom u obavljanju poslova suzbijanja kriminaliteta, kontrole i održavanja vojnog reda i discipline, obezbeđenja najznačajnijih vojnih objekata, regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja i protivterorističke zaštite dajete pun doprinos bezbednosti sistema odbrane.

Na nedavno održanim Međunarodnim vojnim igrama, a posebno u disciplini „Čuvar reda“ održanoj po prvi put u Republici Srbiji, među brojnim svetskim ekipama pokazali ste da ste najbolji od najboljih na čemu vam posebno čestitam, jer ste dokazali da Vojska Srbije, ali i čitava država imaju čvrst bezbednosni oslonac i još jedan razlog za ponos.

Čestitam vam praznik, uveren da će vam dosadašnji uspesi biti samo podstrek da još više napredujete i postižete značajne rezultate.”
 
Čestitka povodom Dana intendantske službe

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 14. septembra - Dana  intendantske službe čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima intendantske službe upućujem srdačne čestitke povodom 14. septembra - Dana službe.

Tog dana 1885. godine, ministar vojni, đeneralštabni pukovnik Jovan Petrović izdao je naredbu broj 1494 o Glavnom intendantstvu i administraciji Vrhovnog štaba.

Svakodnevnim zalaganjem za što bolje i efikasnije izvršavanje zadataka nemerljivo doprinosite životu i radu svih pripadnika komandi i jedinica Vojske Srbije, pokazujući izuzetan značaj koji vaša služba ima za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije u celini.

Uz želju da i u narednom periodu uspešno realizujete postavljene zadatke, čestitam vam praznik.“