Министарство одбране Републике Србије
 
02.09.2021.

Отворена ковид болница у Новом Саду



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас отварању ковид болницe у новосадском насељу Мишелук, којa je изграђена за свега четири месеца. Председница Владе Ана Брнабић истакла је овом приликом да је реч о трећој ковид болници која је изграђена док је трајала борба са пандемијом вируса корона.

- Након Београда, односно болнице у Батајници и Крушевца, данас отварамо и болницу у Новом Саду. Задовољна сам и поносна зато што је овај ниво опремљености и неге, који ћемо, захваљујући свему овоме моћи да пружимо свим пацијентима и свим грађанима којима је то потребно, на апсолутно највећем могућем нивоу – истакла је премијерка Брнабић.

Она је нагласила да не постоји ништа више што једна држава може да уради и што здравствени систем може да пружи за пацијенте, да би сачувао њихов живот и повратио њихово здравље од овога што се данас може видети у тој новој болници у Новом Саду.

- Желим да кажем да је овим Нови Сад добио једну важну ствар – а то је општа болница у Новом Саду. И када све ово прође и када све ово буде иза нас, ово неће бити ковид болница, већ општа болница у Новом Саду, болница о којој се толико дуго причало и деценијама сањало– истакла је премијерка Брнабић додајући да је велика ствар урађена за генерације које долазе и будућност Новог Сада.

Осим премијерке и министра Стефановића, отварању су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Модерна ковид болница у Новом Саду, која је изграђена за свега четири месеца, има 19.500 квадратних метара, више од 600 кревета, од којих је 220 предвиђено за интензивну негу.

Отварању су присуствовали и  државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић, заступник начелника Управе за војно здравство пуковник др Радивоје Анђелковић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.09.2021
mp4 (103,14 MB)
Отварање